perjantai 1. lokakuuta 2010

Muutoksen tuulia

Ei huolta rakkaat lukijat, sama blogi on kyseessä kuin ennenkin :) halusin vain pientä vaihtelua näin lokakuun kunniaksi. Ja onhan tuo kuva aika piristävä, vai mitä? Saas nähdä mitä marraskuulle keksisi…

Tosiaan, itselläni lokakuu on pyörähtänyt käytiin hyvissä, hieman väsyneissä, mutta helpottuneissa tunnelmissa.

Televisiosta tuli Tjäreborgin mainos, jossa kaksi naista on kylpylässä. Kylpylä on hämärä ja kutsuva. Vanhasta lampusta suhahtaa miesääni: ”Hei arvon leidit! Olen lampunhenki! Saatte kolme toivomusta.” Tähän naiset toteavat kummastuneina: ”Mutta meillähän on jo kaikkea.” Lampunhenki naurahtaa: ”Varma kanssa? Saisitte…” ja aloittaa pitkän luettelon timanteista ja aarteista. Näihin puheisiin naiset vastaavat kättään heilauttamalla, lampunhengen puheet ovat heille sanahelinää: ”Blaa, blaa, blaa.”

Mainos ei vaikuta kovin uskottavalta. Olisihan se ihanaa, jos ihmiset voisivat tyytyä siihen mitä on. Nähtyäni mainoksen olen usein miettinyt, kuinka paljon ihmiset odottavat elämältä. Mitä ihmiset haluavat? Entä mitä he tarvitsevat? Nämä ovat kaksi eri asiaa, jotka on tärkeä erottaa toisistaan.

Itse aion tulevaisuudessa kiinnittää enemmän huomiota siihen, miten hyvin asiat minulla ovatkaan, sen sijaan, että murehtisin pieniä arkipäivän asioita. Elämä on ainutkertainen tilaisuus ja jokaisella on mahdollisuus elää se tavallaan. Aion kiinnittää huomiota elämän hyvyyteen ja haastan teidät, rakkaat lukijat, tekemään samoin. Lokakuu on tyytyväisyyden ja elämän hyvyyden kuukausi. Kirjoittakaa lokakuun aikana kommentteihin asioita, joista olette tyytyväisiä sekä elämän hyviä puolia. Katsotaan lokakuun lopulla kuinka paljon niitä on saatu koottua. Tämän lisäksi myös muu kommentointi on tietenkin suotavaa.    

Mahatma Gandhi sanoi: ”Maailma on tarpeeksi iso tyydyttääkseen kaikkien ihmisten tarpeet, mutta ei riittävän iso tyydyttääkseen ihmisen ahneuden.” Osoitetaan, että hän saattaa olla väärässä.

Hyvää lokakuuta!

2 kommenttia:

  1. Itse asiassa, ihan tälleen sivuhuomautuksena, ihminen on ahne ja itsekeskeinen otus joka ei vähääkään välitä muiden tarpeista saadakseen omansa täytettyä. (Näin niinkuin raskas oma mielipide piristämään päivää :D)
    Mutta elämä on rikas oli sitten millainen tahansa, jokaiselle löytyy varmasti oma paikkansa jos etsii kunnolla ja pikkukivien alta voi paljastua satumainenkin aarre. Mikä se sitten kullekin sattuu olemaan.

    VastaaPoista
  2. :D realistista positiivisuutta :) totta, etsimällä löytää. Hieno sivuhuomautus :D

    VastaaPoista

Lukijat