lauantai 1. tammikuuta 2011

Hyvää uutta vuotta!

Hyvää uutta vuotta (ja menestystä vuodelle?) 2011!

Tänä vuonna silmiini on erityisesti pistänyt lause: Menestystä vuodelle 2011. Mahdamme olla todella kilpailuhenkisiä ihmisiä. Emme kirjoita joulukorttiin: ”Menestyksekästä joulua!” tai ”Menestystä tälle joululle!” Miksi siis kirjoitamme näin uuden vuoden toivotuksiin? Mihin katosi perinteinen: ”Hyvää joulua ja rauhallista uutta vuotta.”?

Ja muuten, onko tuo toivotus ollut ennenkin yleinen? Itse koen törmänneeni siihen vasta tänä vuonna, mutta saattaa olla, että se on lukenut korteissa ennenkin, mutta se pisti silmääni vasta nyt.

Tietenkin on ihanaa, että opiskelijoille toivotetaan menestystä opintoihin ja työntekijälle menestystä työelämään, mutta ihmettelen vain, miksi se on pakko tunkea jopa uuden vuoden toivotukseen… Tai ehkä näen tuon toivotuksen liian terävänä. Kenties se ei häiritse muita ollenkaan. Vaikea sanoa. Tuntuu vain ikävältä, että jokapäiväinen suorittaminen on päässyt mukaan myös uuden vuoden toivotuksiin.

Minulle on tullut mielenkiintoinen perinne, jonka toistan jokaisena uutena vuotena. Minun on aivan pakko kuunnella ABBA:n kappale ”Happy New Year.” Niin tuli tehtyä myös eilen, ei tosin aivan keskiyöllä, ajauduin unten maille jo ennen aikojaan univelan takia. Nukuin siis sikeästi uuteen vuoteen ja oli lähellä, etten nukkunut kellon ympäri (mitä käy minulle harvoin).

Koen jokaisena uutena vuotena saman, oudon tunteen. Olen iloinen hetkistä, jotka sain viettää kuluneen vuoden aikana, mutta samalla olen hieman haikealla ja huolestuneella mielellä; entä jos uusi vuosi ei vastaa odotuksiani? Entä jos siitä tulee huonompi kuin kuluneesta vuodesta? Hyvä puoli on, että kukaan ei voi ennustaa tulevaisuuttaan ja se osaa hyvin usein yllättää meidät. Siispä toivon, että tuleva vuosi on täynnä lämpimiä ajatuksia ja hyviä hetkiä yhdessä rakkaiden ihmisten kanssa.

Näillä sanoilla haluan toivottaa lukijoilleni hyvää uutta vuotta! :)

2 kommenttia:

  1. Hyvää uutta vuotta sinullekin ja MENESTYSTÄ kirjoittamiseen, monessa mielessä!!!

    VastaaPoista

Lukijat